Herlysa Vegan Tips Kecantikan Wanita Korea

Membincangkan tentang tips-tips kecantikan wanita di Korea memang tidak akan pernah habis. Ramai yang mengatakan mereka cantik kerana pembedahan kosmetik. Ada pula yang mengatakan bahwa kemajuan teknologi membuat para wanita di Korea menjadi lebih cantik. Tapi yang pasti, menjadi cantik itu memerlukan usaha, kesabaran dan ketekunan.

Mari kita pelajari, tips-tips dan routine yang wajip dilakukan oleh wanita-wanita di Korea untuk mendapatkan kulit wajah yang mulus.

#1 Tips-tips Kecantikan Wanita Korea : Face Mist
Ph natural kulit kita adalah 5.5, jadi kita harus ingat untuk memakai  face mist  pada wajah.  Jika produk pembersih wajah membuat kulit terasa sangat kering dan tegang,  lebih baik segera semburkan wajah dengan face mist.  Mengapa? Sebab proses membersihkan wajah dapat mengacaukan kadar pH yang diperlukan oleh wajah. Face mist  berfungsi menyeimbangkan kadar pH dalam kulit wajah.

Cooling Hydrating Face Mist Herlysa sangat sesuai untuk kulit wajah kerana ianya mampu mengurangi blackheads, dan mengecilkan pori-pori. Lebih-lebih lagi formulanya yang menggunakan ekstrak dari  buah tin yang mengandungi banyak minerals, sangat sesuai untuk semua jenis kulit.  Bagi kulit wajah yang sering  berminyak, face mist  ini tidak membuat kulit terasa kering. Kulit akan terasa lembut, lembap, dan segar seperti menggunakan air yang dingin.

#2 Tips-tips Kecantikan Wanita Korea : Double Serum
Biasanya ramai wanita  jarang  menggunakan double serum,  sebab beranggapan bahwa wajah sudah cukup terhidrasi sehingga tidak memerlukan penggunaan double serum. Padahal, terdapat banyak vitamin penting di dalam double serum, sehingga ianya adalah langkah yang tidak  boleh dilupakan. Double serum juga membantu mempersiapkan wajah untuk lebih menyerap rangkaian produk perawatan yang akan digunakan setelahnya. Gunakan double serum yang mengandung  AHA, vitamin c  dan retinol yang merupakan anti penuaan, dan merangsang regenerasi sel kulit.

Complete Age Control Concentrate Double Serum Herlysa mempunyai formula yang mampu membuat kulit menjadi lebih cerah, bersinar, serta mengurangi tanda-tanda awal penuaan. Dalam masa 7 hari pemakaian double serum Herlysa, regenerasi kulit akan berlaku menyebabkan  kulit yang kusam akan kembali cerah, jerawat cepat kering, pori-pori mengecil dan kulit lebih anjal. Bagi yang mengalami masalah jeragat, double serum yang mengandungi  ekstrak buah tin ini dapat membantu memudarkan kesan jeragat.

#3 Tips-tips Kecantikan Wanita Korea : Moisturizer
Terakhir, aplikasikan pelembab, untuk mengunci semua vitamin yang diberikan pada wajah.  Revitalising Hydration Moisturizer  Herlysa   mampu membuat kulit terasa lembap lebih lama, walaupun  sudah menggunakan make up. Bagi pemilik kulit kombinasi dan berminyak, jangan risau kerana moisturizer Herlysa mempunyai tekstur yang ringan, tidak melekit dan membuat wajah kelihatan matte.  Disamping itu moisturizer Herlysa mengandungi SPF 35+ dan dapat melindungi wajah dari sinar  radiasi UVA dan UVB. Hydration Moisturizer Herlysa juga mengandungi AHA (alpha hydroxy acids) yang dapat mengelupas sel-sel kulit mati secara lembut dan mempercepatkan regenerasi sel-sel kulit di wajah akibat jerawat.

 

Saksikan video tentang wanita-wanita cantik di Korea.

One reply on “3 Tips-tips Kecantikan Wanita Korea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *