PERLU KE REST MUKA SEBELUM TRY PRODUCT BARU???🤔🤷‍♀️

Kalau PERLU kenapa :
🌷Nak membersihkan produk lama daripada kulit.
🌷 Supaya produk lama tak bercampur dengan produk baru – Tak ada masalah pun pakai produk bercampur campur, asalkan kita tahu apa yang kita letak dekat kulit dan sesuai dengan kulit.
🌷 Supaya kulit kita tak terkejut. Hmmmm.
🌷 Nak neutralize kulit sebab kalau produk bercampur chemical nanti tak berkesan dan bahaya utk kulit. 
🌷 Kalau jadi apa apa pada kulit, kita taktahu produk mana yg menjadi punca. – Sebab tu perlu patch test and jangan introduce skincare banyak banyak sekali gus. Minggu ni try satu (contohnya cleanser), dah settle patch test and semua okay selama 2-3 hari atau seminggu, baru add on sunscreen pulak (contoh).

***Tapi ada juga yg advice basuh guna air kelapa / air beras and pakai olive oil atau coconut oil je bila nak tidur. For your information, ada certain kulit yang tak sesuai pakai olive oil atau coconut oil and it might clog your pores and boleh breakout.

Ada yang kata just basuh kulit dengan lemon. Lemon yang acidic tu letak dekat kulit? Kesian kulit makin rosak sebab kita dah kacau it’s natural pH and skin barrier boleh jadi terganggu. Apapun ia terletak pada kesesuaian dekat kulit memasing.

Make sure you know your own skin and listen to your skin.
Semoga membantu! 🌹💋💕